tervek

Wekerle inspiráló, és inspirál: a Hely, érték.

Ez a
z a Hely ahol a helyiek – legyenek akár Wekerleiek, Kispestiek, Erzsébetiek, József Attila lakótelepiek – együtt gondolkodó, együttműködésre képes, jövőbe néző közösséget találnak maguknak, olyan közösségi térben, ami az itt lakó emberek közös akaratából jött létre, olyan célokra, amik az itt lakók és a környezet közös fenntartását szolgálják.
A Hely tükrözi a Wekerletelep létrejöttével megálmodott közösség és környezet együttes elképzeléseit: hogy a tér közösséget alkot, mivel a közösségnek ad teret együtt gondolkodni, tervezni, együtt létezni, együtt lélegezni egy egészséges, életteli, zöld környezetben. A közösség felelős ezért a térért, magáénak érzi, óvja, ápolja, örül neki. Itt az együttműködő közösség érték, és kiállunk érte, lehetőséget teremtünk a benne lévő erő kibontakozására. Számunkra fontos, hogy a bennünk rejlő kreativitás alkotó erővé váljon a szélesebb társadalom javára.
Ennek az elképzelésnek, reménynek, kulturális kreativitásnak teret kell biztosítani, amihez a Kós Károly téren található volt Ady mozi – a Hely – közösségi fejlesztése nyújt lehetőséget.

folytatás következik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése